Selecteer een pagina

Werkwijze

Slim, maar toch hard trainen!

\

Persoonlijke aanpak, iedereen is anders!

\

Veel lopen, maar op een slimme manier

\

Gebalanceerd, passend programma, aangepast op jouw dagelijks leven

\

Blessure preventief trainen

\

Van recreant tot topsport begeleiding

Hardloopbegeleiding op elk niveau

Jij staat bij mij centraal! Dat is mijn kern visie binnen hardloopbegeleiding. Iedereen is anders, ik doe het dan ook anders per individu. Samen trainen wanneer het lukt, maar niet in bochten wringen om samen te trainen. Ik heb een topsport groep waarin ik dit tot in detail toepas. In dit proces probeer ik alle mogelijke details op de juiste manier aan te pakken. Vanuit deze visie werk ik, aangepast op elk niveau, details in hoeverre wenselijk is voor het individu. Al is je doel alleen maar om een 5 kilometer uit te lopen, ook dan kan ik ondersteunen om op jouw niveau jouw doel te halen.

In de topsport zit erg veel begeleiding, maar op een ander niveau is het ook mogelijk om fysiek met mij aan de slag te gaan. Dit kan regelmatig zijn, in combinatie met een schema, maar ook in personal coaching sessies. Woon je verder weg en geloof je in mijn visie, of wil je gewoon plat gezegd een stok achter de deur, dan is online hardloop coaching wellicht een mooie optie voor jou!

Strategy ABC

Agile werken

Sinds ik coach ben heb ik veel geleerd. Mijn grootste kwaliteit hierin is dingen zien, aanpassen en verbeteren. Wanneer ik verkeerde dingen zie aan bijv. looptechniek, wil ik hier direct op kunnen inspelen. Zwakke plekken vinden en dit oplossen d.m.v. oefentherapie en gerichte krachttraining. Dit gaat niet altijd direct goed, schakelen is belangrijk hierin.

Een belangrijke denkwijze van mij is, durf te falen, leer van je fouten en doe het beter! Alleen zo kan je keer op keer verbeteren en stagnatie in prestaties tegen gaan! 

Back to basic

Sinds ik coach ben heb ik veel geleerd. Mijn grootste kwaliteit hierin is dingen zien, aanpassen en verbeteren. Wanneer ik verkeerde dingen zie aan bijv. looptechniek, wil ik hier direct op kunnen inspelen. Zwakke plekken vinden en dit oplossen d.m.v. oefentherapie en gerichte krachttraining. Dit gaat niet altijd direct goed, schakelen is belangrijk hierin.

Een belangrijke denkwijze van mij is, durf te falen, leer van je fouten en doe het beter! Alleen zo kan je keer op keer verbeteren en stagnatie in prestaties tegen gaan! 

Controle op het proces

Om het leer- en verbeter proces zo scherp mogelijk te houden, wil ik controle over alles. Alleen zo kan je snel schakelen wanneer iets beter kan. Soms kan een weg rechtsom, maar ook linksom. Dit is een keuze die niet altijd goed of fout is, echter is kiezen wel cruciaal om verder te komen.
Ik wil graag controle over dit proces, zodat er zonder ruis goed doorgewerkt kan worden.

 

Trainingsaanpak

Constant op zoek naar verbetering

Tijdens onze samenwerking zie ik iedereen als een los individu. Heb je een zware dag, dan is wellicht een easy training beter. Heb je een rustige dag, dan past een hardere training beter. Elk individu reageert anders op training, stagnatie zie ik als een fout in het systeem. Stagneer je toch, dan zoek ik naar fouten en pas dit aan.
Geen domme richtlijnen, maar wel een duidelijk kader. Zo kan het in de winter soms beter zijn om niet laat in de avond te trainen, totdat het koud en donker is, waar blessure kansen groter zijn. Er word getraind, maar een tijd wat passend is voor die dag en voor het individu.

Tijdens trainingen worden er “fouten” gemaakt. Dingen die niet goed gaan snel zien en verbeteren is de basis tot succes. Zwakheden kunnen met kracht- of stabiliteitstraining opgelost worden. Voor beperkingen kan een lenigheids- of mobiliteitsprogramma wonderen doen. Niet wachten en alles over de groep smeren, maar direct het individu het juiste laten doen. Als coach wil ik hier direct in kunnen schakelen, zonder eindeloos overleggen.

Behalve basics is een gericht loopprogramma cruciaal! Een perfecte techniek, maar niet trainen word ook niks. Ook hierin zal op het individu worden ingespeeld. De één kan meer hebben dan de ander. Zo zal ik geen standaard rustweken plannen, maar wel op individuele basis rustmomenten inbouwen.

Kracht- en stabiliteitstraining

Sterk worden in teken van hardlopen. Geen powerlifters maken, maar zwakheden tijdens het lopen zien en met krachttraining verbeteren. De ene keer past een squat of voorslaan goed, soms zijn horizontale oefeningen veel geschikter. Soms is de basis te matig, waardoor eerst de basics aangepakt dienen te worden met stabiliteitstraining.

Mobiliteit en lenigheid

Met beperkingen doorlopen kan stagnatie veroorzaken, niet soepel lopen waardoor het bijna “trekken aan een dood paard word”. Als je niet oppast worden bepaalde spieren of gewrichten zelfs overbelast, wat vervelende blessures kan opleveren.

Hardlopen

Het belangrijkste is uiteraard hardlopen! Voor elke atleet zal een individueel programma gemaakt worden. Dit kan heel veel lopen zijn, maar met een (nog) matige belastbaarheid veel minder. Loop trainingen kunnen bestaan uit sprint, interval of duurlopen. Afhankelijk van je afstand zorg ik voor een passend schema, zodat jij je doelen kan halen! Samen trainen waar mogelijk, maar niet koste wat het kost wringen om samen te trainen. Precies hetzelfde niveau of talent heb je niet vaak, waarom dan wel precies hetzelfde doen?

Denk niet in problemen, maar in mogelijkheden!

Concept Topsport

Be your own brand!

Atletiek staat niet bekend als de sport waar het meeste geld in omgaat. Soms lastig voor atleten, soms lastig voor coaches.
Voor mij is topsport een basis waarin je sport centraal staat. Alle randvoorwaarden zijn aanwezig om de echte top voor jezelf te halen. Eten, trainen, slapen. Neven activiteiten moeten er voor velen zijn om niet helemaal gek te worden, maar de basis is, de sport centraal.
Deze manier van leven is echter binnen atletiek erg moeilijk en voor zeer weinig mensen weggelegd. Zomaar leven van atletiek is er (bijna) nooit bij. Maatschappelijk zal er iets gedaan moeten worden om het werkbaar te houden, ook voor jezelf in de toekomst.
Echter achterover leunen op deze gedachte zou jammer zijn. Mocht je kiezen voor topsport zijn hier absoluut mogelijkheden. Dit zal alleen niet zomaar op je af komen, maar zal je zeker wat moeite voor moeten doen.

Om een werkbare situatie te creëren voor zowel coach als atleet, wil ik de atleet centraal zetten. Als coach zie ik werken met atleten als “werk”, maar ook voor atleten kan dit min of meer zo bekeken worden. Hierin zal de atleet de keuze hebben om maatschappelijk voldoende te verdienen om de coach te financieren, of zelf opzoek gaan naar mogelijkheden. Echter is niet alleen de coach hard aan het werk, maar ook zeker de atleet. Samen wil ik kijken naar mogelijkheden om jezelf op de “kaart” te zetten. Het draait om jou, niet om mij of om je trainingsmaatjes. Behalve partners zullen er dan ook geen gemeenschappelijke sponsoren zijn. Jij gaat je eigen merk vormen en zorgt voor eigen sponsoren om begeleiding en evt. extra te verdienen.

Samen gaan wij kijken naar mogelijkheden om jou op de kaart te zetten. Als topatleet is fijn om gewaardeerd te worden voor hard werken. Ook erkenning is prettig. Liever een wedstrijd lopen waar veel mensen je kennen, dan dat die jongen met het gele shirt zo hard loopt. De jongen met het gele shirt kan bekend worden door ongekende prestaties, maar ook zeker door zich te laten zien! Om jezelf op de kaart te zetten zal er een website worden gemaakt, waarin jij jezelf als atleet kan profileren. Daarna gaan we samen kijken wat en hoe sponsoring naar wens te regelen is. Hierin kan je dan ook zelf je wedstrijd en evt. trainingskleren samen stellen waarin je je sponsor goed naar voren brengt. Met deze financiële steun kan je je coach bekostigen en kan er zelf ook leuk van profiteren!

Meld je nu aan!

Via onderstaand formulier kan je contact opnemen voor vragen of aanmelding bij mij. Voor rechtstreeks contact kan je ook klikken op de whatsapp button!

12 + 6 =

Parters

Bij Fysio PFP kunnen atleten snel terecht voor de juiste behandeling. Pim Pellinkhof controleert regelmatig of het lichaam nog in de juiste stand staat. Hij controleerd de hele keten. Zo kunnen mogelijke blessures voorkomen worden!
Jan Douma van Doumax is verbonden als partner voor sportmassage. Je kan slim en goed trainen, maar dat wil niet zeggen dat je spieren niet vast gaan zitten. Via Jan kunnen atleten een sportmassage krijgen, waardoor je weer soepeler kan doortrainen!